ckmans Skoservice UGGS Skor

Jag har ett par ridstvlar dr det i vaden sitter som som smmen till dragkedjan sitter i. I vras s gick dragkedjan snder men smmen var hel. D lmnade jag in den till en skomakare som skulle fixa det. Nr jag fick tillbaka dom s gick det ungefr en mnad s gick gummit snder i den nya smmen, och nr jag gr tillbaka med dom s sger dom bara att det inte gr att laga d man inte kan sy i gummit utan att det spricker. Vad sger ni? Gr det att laga tro? Det r ett par ridstvlar frn tretorn och dom tillverkas inte lngre :/

Jag kpte fr ngra veckor sedan ett par marinbltt skor. Efter den frsta anvndning smrjde jag de med saphir krm renovatour neutral och send med en borste polerade de. Under en mnad anvndning jag har mjligen applicerat saphir krm renovatour 3 ggr. Frra veckan skorna var utsatta till lite regn och efter ngra minuter mrkte jag att dr skona blev blta sm mjlklik (vita) flckar byggdes, med en ltt blott trasa torskade jag skorna, fr det mesta flckarna blev mindre synliga med under vissa ljus jag mrker att de finns kvar. Jag har lst att det hnder nr salt samlas men regnet har minimal salt, s jag undrar om vita flckarna r en reaktion av krmen och regnet.

Renovateur behver du inte anvnda ofta s ofta, ett par gnger om ret rcker bra. Den r till fr att ldret inte ska torka ut vilket det inte gr p lng tid. Har du p fr mycket fr ofta s kan inte ldret lngre absorbera krmen och den lgger sig bara p ytan och kan bilda flckar och frgskiftningar. Putsa bara med skokrm nr du vill att skorna ska bli snyggare och anvnd renovateur ett par gnger om ret endast ej fr vardaglig puts.

Flckarna br frsvinna om man putsar ordentligt med skokrm i samma frg som ldret.

Hej, man kan testa lite olika saker, rekommenderar med att brja s skonsamt som mjligt fr skinnet, olika lder kan reagera olika s det r lttast om vi fick se och knna p det fr att avgra men.

Testa med vatten och trasa och gnugga lite fr att f bort det yttersta blanka. Om inget hnder, testa med Saphirs reno med en svamp eller trasa eller luddfritt papper, det innehller lsningsmedel s det kan ta bort lite av frgen men oftast bara det yttersta lagret, testa p ett dolt stlle frst.

Jag skulle anvnda Saphirs greasy leather krm fr att frga ldret, den krmen gr inte skorna blanka.

Jag skulle undvika att sandpappra ldret.

Det kan bli sdr nr man anvnder ofrgad skokrm istllet fr rtt frg till skon. Det brukar g att f bort genom att smlta krmen med hrtork eller vrmepistol. Sen borsta upp ordentligt alternativt anvnda rtt skokrm.

Det ser ut som frgen lossnat i gngvecken, inte ndvndigtvis av trasan, det r vanligt att det kommer frg p trasan om man torkar skorna med den, men frgen ska inte flagna av.

Puts hos oss kostar 85 kr. Men vi mste knna p ldret fr att ge en prognos hur det kommer g.

Hej dr! Jag har en frga angende att hja hlen p tyngdlyftnings skor som r vldigt populrt just nu runt om i vrlden.

I artikeln som jag lnkar nedan s kan man se att dem har hjt hlen p ett par tyngdlyftningsskor med hjlp av s kallad och Sheet

Detta har blivit populrt av tyngdlyftare runt om i vrlden att g till en skomakare och f hlen p sina skor frhjda, r detta ngot som ni mjligtvis skulle vara kapabla till att kunna gra?

Artikeln och en ytterligare bild p ngon sorts frhjning. Kolla grna p bilden p den rda skon i frsta lnken dr man kan se att dem lagt till ngot svart under hlen!

Jag har ett par oxfords som sitter ngot fr lst runt vristen ven om jag drar t snrningen s mycket det gr. Jag har frgat flera skomakare om det gr att gra ppningen lite snvare, men alla sger bara att det inte gr, och hnvisar mjligen till en liten hlklisterlapp som inte lr hjlpa mig. Det ser dessutom inte snyggt ut. borde det vl g att klistra/sy p en lderremsa lngs med verkanten av insteget (heter det s?) eller lgga en lderbit under plsen? Det r inte mycket som behvs, nr jag anvnder tjockare strumpor s sitter de nstan perfekt. Den vnstra skon (som ser ut som den ska) r svart, och lderaktig. Den hgra skon r istllet mrkgr, matt och gummiaktig (pminner om Nubuck skinn). Tyvrr r dessa nu slutslda p Nelly s kan inte bestlla ett par nya och vill verkligen ha ett par, s min frga r: Skulle man kunna fixa till den skon p ngot stt? Ta av det konstiga materialet och stta p ett syntet material som passar den rtta skon?

Hej, jag har just kpt ett par dr martens modell 1460 som passar perfekt i lngd och storleken strre var klart fr stor, men frutom skaven ovanfr hlarna som man vl fr rkna med i brjan s r de s sjukt trnga p ett speciellt stlle vilket gr att de trycker och klmmer nt fruktansvrt p en punkt p ovansidan av foten. Detta gr verkligen ONT och det knns nstan som om man knappt fr nt blod i foten, skorna gr inte att ha mer n ngra timmar ven om man bara sitter still. Kommer de att tja sig ngot med tiden? Annars finns det nt man kan gra alternativt lmna in dem nnstans och f det fixat?

Hej! Jag har ett par skor p vilka en sm (som hller ihop sulan med ldret) har gtt upp p vardera sko. P den hgra r det bara en tillstymmelse (som ser ut som att den ska g upp nr som helst), men p den vnstra har den gtt upp frn mitten av hlens baksida till ungefr i hjd med fotknlen.

Det r en del annat som inte r perfekt p dem, men det r inte s viktigt. Skorna var inte srskilt dyra, men jag lagar dem hellre n att kpa nya. Gr det att f ett ungefrligt pris hr? Jag bifogar bilder. Tack p frhand!

Hej, jag har tv par boots som jag fick lgga p sula och klack direkt efter kpet (eftersom de var o sulade). Efter ett r brjade knarra i bda sulorna (inte klacken). Jag gick drfr och sulade om dem hos en etablerad skomakare dr jag beskrev problemet med att de knarrade. De trodde d att orsaken var mellan sulorna men att detta skulle kunna tgrdas. Nu nr jag hmtat ut dem s knarrar bda paren fortfarande. Nu undrar jag vad r problemet och hur tgrdar man det?Jag kan visserligen g tillbaka med dem men risken r ju att det blir samma sak eftersom jag antar att skomakaren sjlv inte kan testa skorna

Jag har tyvrr aldrig lyckats hitta ngra knhga skinnstvlar som gr p mina timmerstockar Har lagt ned mnga timmar p att leta vida skaft men tnker att jag ocks mste underska det hr med lstning Hur mycket kan man tnka sig att kunna lsta ut skaftet p en stvel? Mellan tummen och pekfingret handlar det om att kunna tnja ut ett par lite fr tighta skaft, eller kan man f ut flera cm? Hur mnga cm? (Antar att det r skillnad p kvaliteten p skinn osv, men p ett ungefr?)

2. r det ngon vsentlig skillnad i att lsta nubuck, mocka eller lder gr det att sga att man kan lsta ngot av dessa alternativ mer eller mindre?

Jag innehar nnu inte de stvlar som jag eventuellt vill lsta, s drfr kan jag inte komma frbi och visa upp dem Frsker jobba lite proaktivt. Hoppas det gr att svara p mina frgor.

Hej! Jag har ett par svarta lderskor frn Emling. Ofrsiktigt gick jag ut i dem en av de frsta sniga/slaskiga dagarna i Malm. Borstade bort det vrsta trodde jag, men dagen efter ser jag att det dels kvarstr vita flckar efter salt, dessa tvttade jag framgngsrikt bort. Vad vrre r, i sjlva ldret har det blivit nstan som svullnader, mrken och upphjningar. Skorna r svarta och det syns inte nmnvrt, men jag r ju frbannad p mig sjlv ver att ha frstrt mina skor. Finns det ngot jag kan gra?