På spår för att bekämpa hunger

På spår för att bekämpa hunger

Med Gingerbread och Glitter avbrutna i år räknar Wetaskiwin Food Bank med de matdonationer som CP-tåget tog in i år.

Holiday Train passerar genom Wetaskiwin en gång vartannat år och är gratis för allmänheten med begäran om att deltagare tar antingen mat eller monetära donationer som sedan skickas vidare till den lokala matbanken, Gå Ner I Vikt Snabbt Gå Ner ett Kilo I Veckan som också kommer att vara på plats för att hantera donationer.

kommer att bli väldigt viktigt i år eftersom pepparkakor och glitter sätter in mycket mat och mycket pengar och utan att det blir svårt att göra skillnaden, sa Major Terry Cook från Frälsningsarmén.

Han är övertygad om att invånarna kommer att se tåget kommer vara generösa nog för att kompensera för den saknade Gå Ner I Vikt Snabbt händelsen i år, baserat på tidigare år.

Jag kan säga nog, men de är mycket generösa. För en liten stad gör de mycket, mycket bra. Förra året fyllde de över boxen för ett pickup-trick. Det hoppade, sa Cook.

Underhållningen som kommer att vara på Wetaskiwin-delen av tåget kommer att vara Montreal-baserade sångaren Roxanne Potvin och Odds, ett power pop rockband.

Också till hands, som de har varit de senaste tiderna, har tåget kommit in i staden, ATB-personalen kommer att vara där för att distribuera het choklad- och chokladkakor till dem som är närvarande.

alla gratis och vi går bara runt och delar ut het choklad och kakorna till människor, säger ATB-chef Carolyn Humbke.

välbesökt av allmänheten nu och det är mycket roligt. Det är bra underhållning och ett sätt för alla att träffas före jul. gruppen kommer att sätta upp ett tält för boende att hitta en plats att komma ur vinden, liksom en värmare om vädret inte är behagligt.

visste att det kom och vi trodde bara att det var ett bra ställe att få lite exponering. Vi har bara haft det så mycket. All min personal visar upp och bär Santa hattar, sa Humbke om hur ATB blev involverad i CP Holiday Train.

Som invånare i Wetaskiwin har fått veta mer om tåget och vilket syfte det tjänar, har det blivit ett välbesökt semesterevenemang.

Första året var inte så många men för två år sedan började det bli riktigt trångt, en bra, bra publik. Ingen visste verkligen vad man skulle förvänta sig det första året men nu upptagen, sade Humbke.

Santa Claus kommer också att vara till hands för att ge ut godisrottor till barn

en av de önskemål som CP har, att människor tar med mat. De 16 år som tåget har rest över Kanada och delar av Förenta staterna har det samlat nära 3,3 miljoner pund mat och 9,5 miljoner dollar, med CP att lägga till bidrag till varje plats det stannar.