På semester i Nordkorea

På semester i Nordkorea

Men 1 500 västerländska turister besöker fortfarande varje år, tillsammans med tusentals andra från Asien, och enligt Willoughby är landets isolation den enda anledningen till att de går.

‘Stalinistisk temapark’

Pyongyang är det uppenbara första stoppet på någon tur i Nordkorea.

Dess många statyer och monument de flesta av dem som är dedikerade till den nu avlidne ‘Evige presidenten’ Kim Il sjungit är ett måste se.

Faktum är att de bokstavligen måste ses eftersom de obligatoriska guiderna som följer med alla utländska turister är säkra på att inkludera dem i resplanen.

Storslagen staty av Kim på Mansu Hill kommer sannolikt att vara först på listan.

Turister förväntas köpa en krans för att placera vid foten av statyn och doff deras hattar i respekt, Viktminskning Tabletter sade Willoughby.

Juche Tower är en annan viktig attraktion. Tornet hedrar Kims koncept Juche, eller självförtroende, som blev landets ledande filosofi.

Många turister tas också till Mangyongdae skolbarns palats där barn sjunger och dansar för att hedra Kim Il sjungit och hans son, den nuvarande ledaren Kim Jong il.

Pyongyang är mycket modern i vissa avseenden, men helt främmande hos andra, sade Willoughby.

‘Det är absolut ingen hänvisning till omvärlden inga annonser, inga symboler’, sa han.

‘På natten, på grund av energibehovet finns det inga ljus och det är helt tyst. Du kan höra barn som gråter från andra sidan floden. ‘

Reporter Ben Anderson, som Gå Ner I Vikt Snabbt Piller reste till Nordkorea för BBCs fyra serieferier i ondskaxen, sa att landet var konstigt för att vara surrealistiskt.

Han beskrev det som en ‘stalinistisk temapark’, komplett med en annan version av historiska händelser till resten av världen.

‘Det måste vara väldigt tufft för sydkoreanerna, eftersom det mesta av vad du ser handlar om nordkoreanerna som vinner kriget’, berättade han för BBC News Online. (Koreakriget slutade faktiskt i en dödläge.)

De två Kims behandlas som virtuella gudar och dominerar alla aspekter av det nordkoreanska livet.

‘Vid ett besök på en kooperativ gård visades vi till och med’ Great Leader ‘s Granatäpple Tree’, säger Anderson.

Han besökte också det internationella vänskapsmuseet, som ägnas åt gåvor till de två ledarna.

Bland de mer excentriska föremålen som visas är en warthog från Zimbabwes president Robert Mugabe, en limousine från Kinas Gå Ner I Vikt Snabbt ordförande Mao och en fylld krokodil från Rumäniens Nicolae Ceausescu.

Även hotell och restauranger ger en ny och konstig upplevelse.

‘Det finns en väg som heter Restaurant Street, som har flera matbutiker, som alla är tomma,’ sa han.

‘Det finns inga menyer, eftersom du får vad som finns på lager. Den bästa restaurangen i staden serverade oss en burgare med stekt ägg.’

‘Kommunismens sista bastion’

Om ett besök i Nordkorea visar sig vara lite bisarr bör ingångsförfarandet ge några ledtrådar om vad som ligger framåt.

‘Få personer är faktiskt vägrade inresa, såvida de inte är spion, journalist eller amerikansk’, säger Ben Anderson.