På jobbet på jul

På jobbet på jul

Av Mark Belko Det är Gå Ner I Vikt Snabbt Piller årets mest underbara tid, om du inte arbetar för en arbetsgivare med en Scrooge som hjärta och förakt för semesterlön. Du kan bara hitta dig själv att jobba jul utan så mycket som en extra godisrott för att visa för Det.

Den dåliga nyheten är att det inte är mycket du kan göra åt det. Generellt sett är arbetsgivare inte skyldiga att erbjuda betalda semester till sina arbetstagare, oavsett om det är jul, fjärde juli eller någon annan federalt erkänd semester. Inte heller måste de betala övertid om du arbetar på semester, om inte den tid du lägger in är bortom din normala 40 timmars arbetsvecka.

Den goda nyheten är att många arbetsgivare uppenbarligen inte vill spela rollen som en Grinch. Bureau of Labor Statistics, 75 procent av den civila arbetskraften eller cirka 116 miljoner människor, betalar helgdagar. I den privata industrin är 77 procent av arbetarna få förmånen, medan 67 procent gör i staten och kommunerna.

Chanserna är inte lika bra om du är bland de lägsta betalda arbetarna. Endast 40 procent av befolkningen i de lägsta 10 procenten av arbetskraften baserad på genomsnittslön får betald semester. Det är 53 procent för dem som är lägst 25 procent.

Sammantaget är splittringen inte så annorlunda mellan fackliga och nonunion-arbetskraftar, med 79 procent av fackliga medlemmar som betalar helgdagar och 75 procent av nonunion, enligt presidiet. Keller Associates, ett efterlevnadsföretag, säger att det är bra att hjälpa till med att rekrytera och behålla anställda. ‘Arbetare som känner sig värda och har ett arbetslivsbalans vill stanna hos sina arbetsgivare,’ sa hon.

Men Kudick, som specialiserar sig på arbetsrätt och personalfrågor, bland annat anställningsrelationer, anställning och rekrytering, säger i huvudsak att arbetsgivare kan vara lika generösa eller så noga som de vill vara.

‘De kan verkligen ställa sina egna krav,’ sa hon. ‘Med mycket få undantag behöver en arbetsgivare inte ge semesterlön på federalt erkända helgdagar.’

Undantag omfattar fackliga avtal. Vissa stater kan också begränsa antalet timmar som en anställd kan arbeta på en semester, sa Kudick.

Ingen federal lag kräver att en arbetsgivare erbjuder betald helgdag eller övertid till de som är tvungna att arbeta en semester så länge de inte arbetar mer än 40 timmar Går Man Ner I Vikt den veckan, sa Sam Cordes, en lokal arbetsförmedling.

Typiskt kommer federala och statliga lagar bara till spel när anställda är skyldiga att arbeta mer än Gå Ner ett Kilo I Veckan 40 timmar i veckan, sa han.

För dem som erbjuder betalad helgdag kan medlen variera.

Jul och nyår sitter på söndagar denna säsong, till exempel, så vissa arbetsgivare kommer att erbjuda måndagen efter både som en betald semester. Andra kan erbjuda en ‘flytande’ semester som arbetstagaren kan använda vid en annan tidpunkt.

Arbetsgivare har också rätt att bestämma huruvida man ska stänga eller stanna på en semester, vilket innebär att för vissa arbetstagare kommer jag att vara ‘hemma till jul’. Det kommer att vara mer wistful refrain än faktum. Och arbetsgivare kan behandla en semester precis som någon annan arbetsdag om de vill ha det.